Udflugter fra Berlin

Hvis du er i Berlin og gerne vil opleve nogle af de nærliggende byer og seværdigheder kan du her se ideer og forslag. Berlins mange tilbud bliver suppleret af spændende tilbud lige i nabolaget. Det mest spektakulære er:

Potsdam

Sanssouci, (”Sorgenfri”) – der ligger delstaten Brandenburgs og som er hovedstad – selv om Potsdam end ikke er længere væk fra Berlin end Roskilde er fra København. Der er også mulighed for at udforske naturen omkring Berlin – især en af de mange søer i retning af Potsdam. Tag toget til Wannsee eller Nikolassee, og hop i vandet fra strandede, eller gå tur til Schloss Babelsberg, der er kopieret over det middellalderlige Windsor Castle ved Oxford. Eller tag på sejlture eller cykelture i området, en afstikker til det nærliggende Pfaueninsel – Påfulgleøen – er også en oplevelse værd, hvis ønsker at tage på udflugt.

Potsdam er tæt forbundet med Hohenzoller-slægten, der har leveret kurfürster, konger og kejsere i over fem århundreder. De har regeret over Berlin, Preussen og det meste af tiden fra det enorme slotskompleks i Potsdam. Se www.spsg.de for informationer om alle slottene.

Det var residensbyen med den hollandske, den franske og den russiske bydel. Potsdam er en utrolig smuk og helstøbt by, der trods kommunisternes ligegyldighed over for de mange historiske bygninger, har bevaret sit romantiske præg. Her har især rokoko og andre af tidernes skiftende internationale påvirkninger, sat sit klare præg på byen.

Potsdam har været samlingssted for filosoffer, forfattere, malere og videnskabsmænd. Her kom arkitekter fra hele Europa og satte deres eventyrlige præg på byen med prægtige borgerhuse, mens især med kejserfamiliens Sanssouci, med slotte og landskaber der mest minder om prægtige bagtæpper fra de store hofteatre rundt omkring i Europa. Her er romanstiske slotte, Tepavillion i flere etager af rent bladguld, templer i romersk og græsk stil, udsigtstårne, Orangeri og figengartneri, prægtige kunst- og malerisamlinger. Rigdommen var enorm og området er nu gennemrestaureret og fremstår som en af de mest helstøbte slotsanlæg på linie med de franske og russiske pragtslotte i Paris og Skt. Petersborg. Slottet Cecilienhof var arnestedet for Potsdam-konferencen, kort efter krigen hvor Truman, Churchill og Stalin delte Tyskland mellem sig. Her ligger også Babelsberg Filmstudierne, hvor Malene Dietrich indspillede Der Blaue Engel og Fritz Lang skabte den legendariske Metropolis, og studierne var i 1920’erne verdens mægtigste og teknisk mest avancerede. Her er lavet en temapark –  www.filmpark.de – der er et godt udflugtsmål for børnefamilien.

Kurbade

Berlin har ikke et egentligt thermal- og kurbade inden for bygrænserne, men tager man lidt udenfor, kan man godt få en dag til at gå. Der er flere af stederne hvor man kan få en kombineret transport- og entrebillet, eller hvor man kan overnatte. Der er dog et enkelt centralt, urbant vandland for de voksne:

Therme am Europa Center

Oppe på 4. sal ligger thermerne, der har alt fra Whirlpool, over dampbad til sauna, svømmebad og solarium. Lidt blød musik og et par fake græsk-romerske søjler gør slet ikke noget, når ens sanser bliver overrislet, varmet og totalt afslappet for et beløb på 16,50€ for tre timer. www.thermen-berlin.de

Nürnberger Str. 7
Charlottenburg
man-lør 10-24, søn & hellig.
10-21

S: Zoo
U: Wittenbergplatz

Bad Saarow Kurbad

Tæt på Berlin ligger Bad Saarow Kur & Saarow Therme, en af de mest  tradtionrige og mest moderne renoverede thermalbade. Her er mange faciliteter, såsom undervandsgeysere og massagebade i forskellige afskygninger. Ligger lige ved den idylliske Scharmützelsee, tæt på naturparken Spreewald. www.bad-saarow.de – køb fx en særlig billet der med  Deutsche Bahn bringer én til kurbadet med entre i tre timer.

Am Kurpark 1
15526 Bad Saarow

T: +49 (0)336 31-8680

NaturThermeTemplin

Midt i det smukkeste nordtyske landskab ligger den historiske by Templin, der har en intakt middelalder bymur med en række vagttårne. Her ligger også et flot thermalbad, der har specialiseret sig i behandlinger af huden, men også har tilbud for en gruppe eller en familie. Se selv på www.naturthermetemplin.de

Therapiezentrum
Dargersdorfer Straße 121
17268 Templin

T: +49 (0)3987-201300

Steintherme Belzig

Et meget flot, moderne kompeks med mange særtilbud der inkluderer massage og ansigtsmassage, olier, forskellige bade, etc. I alt seks forskellige pakker. Vandet hentes op fra 775 m dybde, der er særligt lys og dufte i hele huset  – og stedet kommer man nemt til, da det ligger 80 km. fra Berlin. www.steintherme.de

SteinThermeBelzig
Am Kurpark 15
14806 Belzig

T: +49 (0) 33841-38800

Øvrige udflugter

Schloss Wörlitz

Har man en svaghed for klassisk havekunst, så er Schloss Wörlitz en af de smukkeste i det tidligere Østtyskland. Selv om det ligger 140 km fra Berlin er det turen værd. Kan kombineres med en tur til Dessau, med Bauhaus-bygningen og mange øvrige spændende arkitektoniske perler. www.gartenreich.com og www.dessau.de

Familiengarten Eberswalde

En opfindsom naturhave med masser af fantastisk kreative legemuligheder der især vil tiltrække børnene op til 14 år. Her kan især drengene få luft for en masse fysiske udfoldelser. www.familiengarten-eberswalde.de

Tropical Islands

En kæmpe tidligere Zeppelin-hal 80 km syd for Berlin er blevet lavet om til en tropevandland!

Imponerende stort. Med masser af aktiviteter. Se selv: www.my-tropical-islands.com

Wasserschloss Gross Leuthen

Her finder man en tilbagevendende Kunstfestival, med deltagelse af sværvægtere inden for den internationale kunstscene, beliggende i slottet Gross Leuthen, der ligger smukt ned til en sø lidt mere end en times kørsel fra Berlin.

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here