Berlin for børn og børnefamilier.

Hvis du har børnene med til Berlin er der en række spændende aktiviteter der kan holde hele familien beskæftiget, se ideer og forslag herunder.

Børneguide

Berlin er en by hvor du og dine forældre kan lave masser af ting sammen. Hvad med en tur op i TV-Tårnet ved Alexanderplatz. Her kan du se ud over hele byen. Kom ved solnedgang og se lysene blive tændt, mens du sidder i caféen der langsomt snurrer rundt, så du ikke selv behøver at bevæge dig! Se: https://tv-turm.de/  – Vidste du, at fordi Danmark tabte krigen i 1864, så byggede preusserne en kæmpe sejrssøjle? Du kan endda komme op i den og se den gyldne Engel på toppen.

Det hedder på tysk Siegessäule og ligger lige om hjørnet fra Parlamentet, der også er ret sjov at gå op i. Se også https://www.bundestag.de/ – Som et kæmpe sneglehus af glas ligger den over svæver over Berlin. Her kan man også se ned på byens vartegn Brandenburger Tor, hvor Sejrsgudinden igen er på spil – denne gang har hun fire heste foran sin stridsvogn. Lige ved siden af den igen, ligger en kæmpe labyrint, der minder om de millioner af jøder der døde i 2. Verdenskrig. https://www.stiftung-denkmal.de/ – man kan forsvinde ind bag 2711 søjler, der står ved siden af hinanden. Engang var byen delt af en bred mur, Berliner-Muren, som ingen kunne kravle over; den er væk nu, men læs lidt mere om den her: www.die-berliner-mauer.de – Der er masser af dyr i Berlin – enten på Zoologischer Garten www.zoo-berlin.de den ældste Zoo med et kæmpe akvarium, eller på Tierpark, www.tierpark-berlin.de – hvor der er så meget plads til dyrene, at Zoo’en er den største landskabspark i Europa. Her kommer du igennem alle seks kontinenter i rap. Vil du gerne på Børnemuseum, så tag på MACHmit! Museum für Kinder. www.machmitmuseum.de – der ligger i en gammel kirke på Prentzlauer Berg. Her bliver børnenes kunst også udstillet. I samme gade har der fx hængt en masse fisk i træerne. Der er flere gode legepladser i nærheden. En lækker legeplads er lige i nærheden på Käthe- Kollwitz Platz. Lige ved siden af findes også Berlins længste bænk. Og den er LAAANG! Eller tag med mor/far til Helmholtzplatz. Her kan man ligge i græsset, gå på café eller spille udendørs bordtennis, som er meget populært i Berlin. Så tag endelig battet med! Vil I på udflugt til en vaskeægte Filmby, der er lavet om til forlystelsespark, så tag toget ud til Filmparken i Babelsberg –  www.filmpark.de – her kan du selv lave en lille film, se stuntmen der springer badut eller se på skægge kostumer fra hele filmhistorien.

Masser af eventyrslotte, faktisk 15 af slagsen, bl.a. et tehus af ægte bladguld eller et slot med lange snoede spir ligger i en kæmpe slotspark i Potsdam. Se mere på https://www.spsg.de/schloesser-gaerten/objekt/park-sanssouci/ parken hedder Sans Sanssouci – og betyder ”uden sorg” – for her levede kejseren og hans familie i gamle dage.

Vand-aktiviteter om sommeren:

Berlin ligger ved floderne Spree og Havel og der er mange muligheder for at nyde sommerens vandliv.

Enten kan man sejle en tur med en af de mange tourbåde – og man kan faktisk sejle i timevis. Se www.reederei-riedel.de eller på www.sternundkreis.de, der også har en side på dansk.

Man kan også rykke helt ned til vandkanten. Strandbarerne er blevet berlinernes nye foretrukne afslapningssteder. Her er der servering og sand til at sætte fødderne i. Enkelte steder kan man endda bade. Perfekt for hele familien.

Badeschiff, Eichenstr. 4, Treptow, Gå på udstilling, til koncert, få en drink og lidt mad og hop i en blå swimmingpool der ligger i floden Spree med jomfrueligt rent vand. www.arena-berlin.de

Beach Bar Berlin, Holtzmarkstr. 6, Mitte. Ah! Chill out i meget bløde strandstole, tag en iskaffe og luk øjnene et par minutter. Lige over for Bode-Museum og i gå-afstand fra S-Hackescher Markt.

Bundespressestrand, Kapelufer, Mitte.

Her startede strandbar-dillen for et par år siden. Lidt mere mondæn, men her er også børnepool. Vis-avis parlamentsbygningerne. Bus 100.

Oststrand naviger efter den 1,2 km. del af den berlinske mur kaldet East-Side-Gallery. Mellem S-Warschauerstrasse og S-Ostbahnhof. Her findes hele tre af slagsen. Den længst mod Warschauerstrasse har en gammel båd man kan sidde på, og nyde solnedgangen fra.

Strandbad Wannsee byder på ægte sandstrand, blødt søvand, bruser til at skylle sig under, isboder og FKK-strand. Et badeparadis ti minutters gang fra S-Nikolassee.

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here